- w pizzerii
Któż nie lubi pizzy?
Uczniowie klasy 3a uwielbiają ją,
dlatego też wzięli udział w warsztatach wypiekania tej najpopularniejszej włoskiej potrawy.
Uczniowie klasy 3a uwielbiają ją,
dlatego też wzięli udział w warsztatach wypiekania tej najpopularniejszej włoskiej potrawy.
Podczas nich dowiedzieli się, jak wygląda proces przygotowywania tego dania. Buszując na zapleczu kuchennym, poznali akcesoria potrzebne do wypieku tej pysznej potrawy, rozmawiali z szefem kuchni zaspokajając swą kulinarną ciekawość.
Poznawszy tajniki pieczenia pizzy, przystąpili do skomponowania dodatków do swojej pizzy. Po wypieczeniu odbyła się konsumpcja własnych dzieł kulinarnych.
Na zakończenie warsztatów klasa otrzymała Dyplom Małych Kucharzy.
Poznawszy tajniki pieczenia pizzy, przystąpili do skomponowania dodatków do swojej pizzy. Po wypieczeniu odbyła się konsumpcja własnych dzieł kulinarnych.
Na zakończenie warsztatów klasa otrzymała Dyplom Małych Kucharzy.
Było pysznie i kolorowo.